© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

Serralves pavilion, porto 2017

The design focus on the creation of two concentric spaces with distinct functions: the interstitial space and the central space.The pavilion features an abstract skin, a continuous facade across its curved surface, built on four levels of vertical wooden planks. Contributing to the control of natural light in the interior space, the juxtaposition of two façade-plans, curved and parallel, which alternately open double-curved arc spans, guides the visitor to walk through the immersive space of mediation - as an antechamber-path - without revealing the central nucleus - as a space-enclosed -, the projection place where the film "Os humores artificiais" (2016) by Gabriel Abrantes is shown.

 © 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

Architecture
Diogo Aguiar Studio

Team
Diogo Aguiar, Daniel Mudrak

Client
Museu de Arte Contemporânea de Serralves

serralves_plan.png
 © 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

 © 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

 © 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography

© 2017 Francisco Nogueira Architectural Photography